BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

Historie bpg

 • 1962

  In de jaren '60 van de vorige eeuw startte Jac Mertens zijn bedrijf Mertens Bouwmaterialen. Hij begon met de verkoop van hout en bouwmaterialen aan boeren en tuinders. De zaken gingen zo goed: al snel was de opslagruimte te klein en moest er personeel bij. Na 10 jaar breidde hij de zaak uit met een timmerwerkplaats en kantoor. In de jaren '70 begon Mertens ook bouwmaterialen te verkopen aan aannemers en particulieren. Het assortiment werd steeds breder, van beton tot dakpannen. In oktober 2002 werd het opnieuw tijd voor uitbreiding. Mertens begon met de bouw van een vestiging in Etten-Leur. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een professionele bouwmaterialenhandel met twee vestigingen, een eigen opslagterrein en eigen vervoer.
   
 • 1980

  Mertens begint met de productie van hardhouten kozijnen. Nu zijn de klanten vooral aannemers en particuliere zelfbouwers.

 • 1985

  Zoon Peter Mertens komt in het bedrijf werken en word mede-eigenaar.
 • 2002

  Mertens Bouwmaterialen opent zijn tweede vestiging aan de Mon Plaisir 113 in Etten-Leur.

 • 2010

  Mertens Bouwmaterialen treedt toe tot de 4Plus Bouwmaterialen. Een inkoopcombinatie van handelaren in bouwmaterialen. Essentiële zaken, zoals productmanagement, inkoop en facturering worden vanaf nu centraal geregeld. Een belangrijke stap tot verdere professionalisering.

 • 2010

  Mertens Bouwmaterialen sluit zich tevens aan bij de BPG-formule en heet vanaf nu BPG Mertens. Hiermee speelt het bedrijf in op de veranderlijke bouwmaterialenmarkt. BPG Mertens kan haar klanten hierdoor hoge kwaliteit materialen bieden tegen scherpe prijzen. Ook het aanbod en de leverbetrouwbaarheid worden hiermee verder geprofessionaliseerd.

Bel mij