BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

plaatmateriaal bpg mertens bouwmaterialen

Hoewel hout veruit het meest gewaardeerde bouwmateriaal blijft, is plaatmateriaal ook een zeer gewild product. Het ziet eruit als hout, maar is flexibeler in het gebruik en in sommige gevallen zelfs sterker dan massief hout. BPG Mertens heeft een zeer uitgebreid assortiment plaatmateriaal uit voorraad leverbaar, in alle voorkomende diktes. We kennen allemaal de toepassing van plaatmateriaal binnenshuis, bijvoorbeeld voor vloeren. Maar er is ook plaatmateriaal dat juist heel geschikt is voor het exterieur van woningen. De medewerkers van BPG Mertens kunnen de eigenschappen van de verschillende soorten plaatmateriaal en adviseren u graag bij uw bouwproject. 

MDF, spaanplaat en andere soorten

Plaatmateriaal wordt gemaakt van fineerlagen, die met elkaar worden verlijmd. Naast het bekende MDF, multiplex en spaanplaat heeft BPG Mertens nog veel meer soorten plaatmateriaal op voorraad, zoals populieren, meranti, betonplex en antislip-platen. Welk soort plaatmateriaal voor uw project het meest geschikt is, hangt af van de soort verlijming, eventuele toevoegingen en de natuurlijke duurzaamheid van de gebruikte houtsoorten. Betonplex is overigens ook heel goed te hergebruiken. Alle soorten plaatmateriaal kan BPG Mertens snel leveren vanuit het distributiecentrum in Achtmaal, zodat u het meteen kunt gebruiken. Voor uw gemak kan het plaatmateriaal ook eerst in de gewenste vorm gezaagd, gefreesd of geboord worden. Gronden behoort ook tot de mogelijkheden. De ervaren medewerkers van BPG Mertens maken het u graag gemakkelijk.


Bel mij